Terug naar de vorige pagina

Wegwijs op Brussels Airport

Het luchthavengebouw van Brussels Airport kan voor sommige passagiers groot aanvoelen en met momenten kan het ook druk zijn. Geef je klanten daarom praktische informatie mee, zodat ze zonder stress op vakantie kunnen vertrekken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste info en plattegronden die je hen kan meegeven.

Parkeren op Brussels Airport

Je klanten hebben verschillende parkeermogelijkheden op Brussels Airport. Worden ze opgehaald of afgezet door vrienden of familie, dan hebben ze de volgende opties:

  • Ze kunnen gebruikmaken van de gratis drop-off zone. Om deze te bereiken, volgen ze de wegwijzers “Drop-off”.
  • Wil de persoon die ze afzet nog even mee naar de vertrekhal of komt iemand ze ophalen, dan parkeert men de auto in parkings P1, P2 of P3. Deze liggen vlak bij de inkomhal. Op de toegangsweg (A201) volg je de signalisatie naar een van deze 3 parkings. Voor slechts € 2 kan men hier 30 minuten parkeren, voor 60 minuten kost het € 4.

Tip: Met een Pcard+ kunnen je klanten nog makkelijker en goedkoper parkeren in P1, P2 en P3! Lees meer informatie over de Pcard+.

Komen je klanten zelf met de auto naar de luchthaven en willen ze deze dus voor een langere tijd parkeren? Dan kunnen ze terecht op de volgende parkings:

  • Voor langere tijd parkeren kan dichtbij in P1, P2 of P3, of iets verder weg op P4. Je kan hier een gratis shuttlebus nemen tot aan de ingang van de luchthaven. Opgelet: P4 moet je op voorhand reserveren.
  • Hechten je klanten veel belang aan service en extra beveiliging? Dan kunnen zij kiezen voor de VIP Parking of de Lock Parking. Deze bevinden zich bovendien vlak bij de vertrekhal, extra handig dus!
  • Op zoek naar de goedkoopste parking? Dan reserveer je een plaats op de discount parkings. Hier kan je voordelig parkeren en gebruikmaken van een shuttledienst naar de luchthaven.

Het luchthavengebouw zelf

In het luchthavengebouw zelf onderscheiden we vier verschillende delen: de vertrekhal, Pier A, Pier B en de aankomsthal.

Vertrekhal

In de vertrekhal vinden passagiers de check in balies van de verschillende airlines. Hier kunnen ze hun ruimbagage inchecken en hun boardingpass afhalen indien ze nog niet zijn ingecheckt.

Daarnaast zijn er verschillende services beschikbaar in deze zone, waaronder eten en drinken, een wisselkantoor voor vreemde valuta, bagagainpakdienst, een krantenwinkel en een apotheek.

Pier A & Pier B

Zodra reizigers de veiligheidscontrole gepasseerd zijn, kunnen ze kiezen voor Pier A of Pier B. In Pier A bevinden zich de A en T gates; alle vluchten naar Schengenlanden en daarnaast ook de Brussels Airlines vluchten naar Afrika vertrekken van hieruit. In Pier B zijn alle B gates te vinden, van hieruit vertrekken alle vluchten naar bestemmingen in niet-Schengenlanden. Reizigers kunnen in beide piers uitgebreid winkelen in de shops, nog iets lekkers kopen om te eten of te drinken, leesvoer kopen voor tijdens hun vlucht of rustig wachten in een van de lounges.

Aankomsthal

Wanneer je passagiers terugkomen van vakantie, moeten ze door de afhaalzone van de bagage. Hier kunnen ze hun ingecheckte bagage afhalen op een van de bagagebanden. Op de schermen wordt aangegeven op welke band de bagage van hun vlucht zal komen Hadden ze enkel handbagage bij zich? Dan kunnen ze rechtstreeks doorlopen naar de uitgang. Ten slotte kunnen ze hun vakantie hier goed afsluiten met een drankje of een snack.

 

Klik hier voor een overzicht van al deze plattegronden en stuur jouw klanten met een gerust gemoed op reis!

Terug naar de vorige pagina