Terug naar de vorige pagina

Vlot op vakantie met kinderen

Reizen met kinderen; het lijkt niet altijd evident. Het vraagt inderdaad wat extra planning en geduld, maar dat weegt niet op tegen de leuke ervaring met het gezin. Krijg je als reisagent vaak de vraag van klanten of het wel een goed idee is om met kinderen op reis te gaan? Geef hen dan deze tips mee.

Verzamel op voorhand de juiste reisdocumenten

Ga na welke reisdocumenten je allemaal moet meebrengen. Staan de namen van de ouders bijvoorbeeld niet vermeld op het identificatiedocument van je baby? Breng dan een kopie mee van de geboorteakte. Zo ben je zeker dat alles vlot verloopt wanneer je incheckt.

Kies bewust je uren

Probeer vluchten te boeken rond bedtijd. Zo is de kans groter dat je kind tijdens de vlucht zal slapen. Ga sowieso altijd op tijd naar de luchthaven en calculeer nog extra tijd in om je baby te verschonen of te voeden. Moet je overstappen om een tweede vlucht te halen? Zorg dan dat je voldoende tijd hebt tussen de vluchten, zodat je rustig je aansluiting kan halen.

Denk goed na over je bestemming

Ga je naar een warm land en wil je graag water in de buurt? Kies dan voor een verblijfplaats met een zwembad. Niet alle kinderen houden ervan om te zwemmen in de zee, en aan het zwembad kan je je oogappels beter in de gaten houden. Ben je op zoek naar avontuur? Dat kan, maar toch stippel je de vakantie best goed uit op voorhand. Degelijke slaapplaatsen, kindvriendelijke activiteiten… Zo ben je zeker dat ook je kind een aangename vakantie heeft.

Pak je handbagage slim in

Een luiertas wordt beschouwd als handbagage. Stop hier dus alles in wat je nodig hebt - zowel voor jezelf als voor je kind. Zorg dat jij en je kinderen comfortabele kledij dragen en voorzie ook extra’s in het geval van vertraging (luiers, fopspeen, kledij, natte doekjes…). Ga op voorhand na of je babyvoeding en -melk mag meenemen op het vliegtuig in containers groter dan 100 ml, of extra water voor de kinderen. Vergeet ook geen kussentje zodat je kind comfortabel kan slapen tijdens de vlucht.

Vertel je kinderen wat er gaat gebeuren

Vliegt je kind voor het eerst? Leg dan uit wat er gaat gebeuren en waarom, bijvoorbeeld waarom je de gordels moet vastmaken. De ouders kunnen eventueel aan de cabin crew vragen om dit nog eens expliciet aan de kinderen uit te leggen. De meeste kinderen vinden vliegen gelukkig wel leuk, dus probeer dit ook te stimuleren. Geef je baby trouwens een flesje of een fopspeen tijdens het opstijgen en landen. Dit helpt om het drukverschil te verdragen.

Voorzie een leuke bezigheid tijdens de vlucht

Zorg dat je kinderen zich kunnen bezighouden tijdens het vliegen. Je kan een iPad meenemen met games en filmpjes op, gezelsschapsspelletjes die je samen kan spelen, een boekje om te lezen of zelfs enkele cadeautjes om uit te pakken tijdens het vliegen. Je kinderen zullen gegarandeerd uitkijken naar hun tijd in de wolken!

Wees niet bang om vragen te stellen

Als reisagent kan je het je klanten nog makkelijker maken door op voorhand te controleren of de vliegmaatschappij misschien speciale diensten aanbiedt voor mensen die reizen met kinderen. Zeg tot slot aan je klanten dat ze bij vragen niet moeten aarzelen om jou of de vliegmaatschappij te contacteren.

Nog meer tips om te reizen met baby’s en kleine kinderen? Vind ze op deze pagina.

Terug naar de vorige pagina