Terug naar de vorige pagina

De Groote Oorlog op Brussels Airport

100 jaar geleden, op 28 juli 1914, brak de Eerste Wereldoorlog uit. Op 4 augustus vielen de Duitse troepen ook België binnen. De komende 4 jaar staan heel wat evenementen gepland in het teken van de Groote Oorlog. Ook op Brussels Airport wordt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen deze historische gebeurtenis herdacht.

Het grote kick-offmoment was op 4 augustus. Dan werd de allereerste krant die de oorlog aankondigde, overgebracht vanuit België naar Manchester. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen en Brussels Airport is Pier B op niveau aankomst ingekleed met poppies en staat er ook een stand waar zakjes met zaadjes van de symbolische poppies uitgedeeld worden met de vraag om ze te zaaien. Zo worden de gesneuvelden samen herdacht.

Waar men op een normale periode ongeveer 350.000 bezoekers aantrekt naar de verschillende herdenkplaatsen van WOI, zitten de prognoses voor dit jaar al aan 700.000 bezoekers. Dit is niet enkel de oudere generatie, er zijn namelijk heel wat Britse scholieren voor wie dit een verplichte schooluitstap is. Ook op de toegangsweg naar de luchthaven staat een veld papavers in nagedachtenis van de gesneuvelden.
Terug naar de vorige pagina