Terug naar de vorige pagina

Brussels Airport viert haar 60ste verjaardag

Op 5 juli 1958 opende Brussels Airport officieel haar deuren voor reizigers. Nu, 60 jaar later, is er heel wat veranderd. Brussels Airport is uitgegroeid tot een van de beste luchthavens van Europa en ontvangt elk jaar meer en meer passagiers. Benieuwd hoe wij dit samen met jou willen vieren? En hoe we de toekomst zien? Lees dan snel verder!

6 decennia in een notendop

De afgelopen 60 jaar is Brussels Airport uitgegroeid tot het hart van Europa. Om dit te realiseren zijn er o.a. terminals bijgebouwd en pieren gerenoveerd, en het aantal passagiers is gestegen van 5 miljoen naar 25 miljoen per jaar. Bovendien zijn er door de jaren heen heel wat bekende gezichten via onze luchthaven gereisd. Denk aan David Bowie, Barack Obama, Vladimir Putin, Queen Elizabeth en Eddy Merckx, maar ook onze eigen Rode Duivels en tal van Olympische atleten.

En da’s niet zo verwonderlijk: als hart van Europa verbindt Brussels Airport onze Belgische hoofdstad met maar liefst 238 bestemmingen wereldwijd. Elke passagier wordt verwelkomd met een op-en-top Belgische gastvrijheid, die staat voor een passie voor eten, liefde voor muziek, creativiteit in kunst en mode, en een warm gevoel voor humor.

Sinds 5 juli vind je in de terminal leuke verwijzingen naar de geschiedenis van onze luchthaven, maar ook op deze pagina vind je fantastische foto’s van de afgelopen 60 jaar.

Op 5 juli vierden we feest op de luchthaven!

Op 5 juli vierden we uitgebreid feest op de luchthaven. Het feestje werd officieel in gang getrapt door onze CEO Arnaud Feist, er werden cake pops uitgedeeld aan de passagiers en op verschillende locaties trakteerden we onze medewerkers en partners op een ijsje. Tijdens dit alles zorgden muzikanten op de achtergrond voor feestelijke muziek, terwijl een jukebox iedereen meenam voor een tripje down memory lane. Tot slot dachten we ook aan onze spotters. We verrasten hen met een ontbijtfoodtruck aan het spottersplatform 25L/07R.

 

 

En hoe ziet de toekomst van Brussels Airport eruit?

Op onze 60ste verjaardag blikken we graag terug op wat er al allemaal gebeurde, maar we verliezen ook de toekomst niet uit het oog. Zo hebben we een Strategische Visie uitgewerkt tot 2040 waarbij de economische ontwikkeling van de luchthaven centraal staat. Deze ontwikkeling zal gepaard gaan met een groter aantal bestemmingen, meer passagiers en meer in- en uitvoermogelijkheden voor bedrijven. Daarbij zetten we maximaal in op respect voor het milieu en de mensen die rond Brussels Airport wonen. Meer informatie over deze visie vind je op https://www.brusselsairport2040.be/nl.

Deel jouw beste luchthavenherinnering

Je ziet het: Brussels Airport is klaar om er een onvergetelijke feestzomer van te maken! Jij ook? Deel dan je leukste luchthavenherinnering via social media met #BrusselsAirport60years. Onze collega Brigitte Herman (Senior Business Analyst) stuurde alvast een herinnering van haar familie door. In augustus 1966 verwelkomde de hele familie haar vader op onze luchthaven, na een missie van zes maanden in Madagaskar en Congo. Waan je even terug in de tijd, in 1966! Bedankt Brigitte!

 

Maak kans op een shoppingbudget van € 1000

Om onze verjaardag samen met jou te vieren stelden we een leuke quiz samen met vragen over het 60-jarige bestaan van de luchthaven. Kan jij de vragen goed beantwoorden? Dan maak je kans op leuke prijzen, zoals een shoppingbudget van € 1000 in de IDF-shops op de luchthaven. Lees meer in dit artikel of waag meteen je kans!

Terug naar de vorige pagina