Terug naar de vorige pagina

Brussels Airport lanceert zijn Strategische Visie

Brussels Airport presenteert zijn Strategische Visie 2040, een langetermijnvisie over de ontwikkeling van de luchthaven.

Brussels Airport heeft een ambitieus plan waarmee de luchthaven de verwachte groei in de luchtvaart de komende 25 jaar wil opvangen.

De luchthaven wil haar verdere ontwikkeling op een open en transparante manier uitbouwen, in dialoog met alle betrokkenen en met aandacht voor de impact ervan op het milieu en haar omgeving. Brussels Airport richt daarom Forum 2040 op, een platform waarin met alle betrokken partijen gediscussieerd wordt over de ontwikkeling van de luchthaven.

De komende 20 jaar zal het passagiersvervoer elk jaar wereldwijd toenemen met 3,8%. Een internationale luchthaven die het land met de rest van de wereld verbindt, is essentieel voor de ontwikkeling van dat land. Wereldwijd investeren landen strategisch in hun luchthavens. Daarom is het belangrijk dat ook Brussels Airport investeert in haar infrastructuur. Zo kan Brussels Airport ook haar verantwoordelijkheid als economische motor van de Belgische economie verder opnemen en versterken.

Meer info

Terug naar de vorige pagina