Terug naar de vorige pagina

Webinar Brussels Airport – een korte samenvatting

Op donderdag 22 april, organiseerden VVR, UPAV en Brussels Airport allemaal samen een online informatiesessie om jou op de hoogte te brengen van de huidige situatie op de luchthaven en hoe wij verwachten dat de volgende maanden eruit zullen zien. Kon je er niet bij zijn maar ben je toch benieuwd? Hieronder geven we een samenvatting van de belangrijkste onderwerpen.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Het zal je misschien verbazen maar aan aanbod is er geen gebrek de komende maanden. Het aantal luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen ligt dan wel iets lager dan in 2019 maar uiteindelijk vliegen jouw klanten van op onze luchthaven nog naar meer dan 180 bestemmingen verspreid over meer dan 75 landen. Een overzicht van onze bestemmingen, vind je terug op onze website.

Zomer 2021

Aanbod genoeg dus! Om mensen opnieuw warm te maken om te reizen, hebben we op de luchthaven een communicatiestrategie uitgedacht die bestaat uit 3 grote onderdelen: “dare to dream”, “dare to book” en “dare to fly”. We spelen hierop in door mensen te inspireren en te informeren. Daarnaast doen we ook onderzoek naar de reisintenties van de Belgen.

Passenger Journey

Onze belangrijkste boodschap over de Passenger Journey? Simpel: eigenlijk is er niet al te veel veranderd. De dingen die wel veranderd zijn, zetten we hieronder even op een rijtje:

  • 3 gouden regels die gevolgd moeten worden: draag een mondmasker vanaf 12 jaar, houd afstand en zorg voor een goede handhygiëne
  • Momenteel is er geen self check-in mogelijk, online check-in kan wel nog
  • De automatische grenscontrole is momenteel gesloten en gebeurt dus manueel
  • Enkel reizigers zijn welkom in de luchthavengebouwen
  • Parkings: P1 en P3 zijn gesloten, P2 is wel open
  • Beperkte opening van de winkels en restaurants, raadpleeg onze website voor de laatste updates

Om je klanten gerust te stellen, hebben we ook een filmpje gemaakt van de passenger journey.

Meer informatie

Was deze samenvatting niet voldoende? Bekijk dan hier de volledige webinar.

Als je nadien nog onbeantwoorde vragen hebt, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar brucard@brusselsairport.be.

Terug naar de vorige pagina