Terug naar de vorige pagina

Veilig en zorgeloos reizen in coronatijden

De afgelopen maanden waren een zware periode voor iedereen die in de reissector werkt. Maar het is jullie zonder twijfel niet ontgaan: de nationale veiligheidsraad heeft beslist dat buitenlandse reizen sinds 15 juni weer mogelijk zijn! Er is dus weer licht aan het einde van de tunnel. En gelukkig hebben we op de luchthaven de afgelopen maanden niet stil gezeten. Brussels Airport is volledig klaar om jouw klanten opnieuw te ontvangen!

3 gouden regels op de luchthaven

Om te beginnen werd er een tijdje geleden al beslist dat iedereen die de luchthavengebouwen betreedt een mondmasker zal moeten dragen. We vragen alle passagiers die ouder zijn dan 12 jaar om hun eigen mondmasker mee te brengen naar de luchthaven. Daarnaast werden ook de toegangsregels tot de luchthaven aangepast. Het is momenteel dan ook niet mogelijk om iemand uit te zwaaien of op te wachten in de terminal.

We vragen de passagiers ook om te letten op hun handhygiëne. Daarom hebben we over de hele luchthaven maar liefst 200 handgel verdelers verspreid.

Als allerlaatste herhalen we ook nog een keer dat wij, net zoals elke andere plek in ons land ook de regel omtrent social distancing volgen. Met andere woorden, men dient te allen tijde 1,5 meter afstand te houden van andere passagiers of luchthavenmedewerkers. Om ervoor te zorgen dat de passagiers dit niet vergeten, werd de luchthaven uitgerust met honderden stickers en posters.

Bijkomende maatregelen voor een veilige reis

Naast de 3 gouden regels die ten alle tijden gevolgd moeten worden, namen we op onze luchthaven ook nog enkele bijkomende maatregelen. Zo vinden er sinds 15 juni temperatuurmetingen plaats. Dankzij thermische camera’s zullen alle passagiers gescreend worden nog voor het betreden van de terminal. De aankomende passagiers worden gescreend aan de hand van een mobiel systeem nadat ze het vliegtuig hebben verlaten.

Om de reis van jouw klanten zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we er ook voor gezorgd dat de reeds bestaande trolleys ter beschikking blijven van elke passagier. De trolleys zullen ontsmet worden met behulp van UVS technologie. Dankzij een robot zullen trouwens ook de vloeren regelmatig ontsmet worden.

Informeer je klanten!

Als luchthaven doen we ons uiterste best om jou op de hoogte te houden van alle gezondheidsmaatregelen die we nemen. Maar we rekenen op jou om deze info ook door te geven aan je klanten. Om ervoor te zorgen dat jullie dit zo gemakkelijk mogelijk kunnen doen, hebben we een volledig nieuwe website uitgewerkt waarop je een antwoord vindt op alle vragen met betrekking tot ‘reizen in coronatijden’. Wil je liever een compacter overzicht? Maak dan gebruik van dit handige overzicht.

Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden op de website, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via brucard@brusselsairport.be. We zullen je zo snel mogelijk verder helpen!

Terug naar de vorige pagina