Terug naar de vorige pagina

Naar de luchthaven: tips voor een vlot vertrek

Moet je binnenkort passagiers afzetten of ophalen op de luchthaven, of wil je zelf enkele dagen parkeren op onze parkings? We geven je een aantal tips om vlot naar de luchthaven te vertrekken: zowel met de auto als met de trein.

Passagiers wegbrengen naar de luchthaven

Om passagiers af te zetten kan je vanaf nu terecht op de gratis drop-off; de kiss & fly zone is niet meer toegankelijk. Deze drop-off bereik je via de toegangsweg (A201) waar je de signalisatie volgt. Het gebruik van de drop-off is gratis en je kan hier stilstaan om passagiers te laten uitstappen. Vanaf de drop-off is het ongeveer vijf minuten wandelen naar het luchthavengebouw.

Wil je met je passagiers meegaan naar de vertrekhal, dan adviseren we jou om onze Interparkings te gebruiken. Op P1, P2 en P3 betaal je voor 30 minuten parkeren € 2. Met de Brussels Airport Pcard+ zijn de eerste 30 minuten zelfs gratis.

Tip! Je kan ook passagiers afzetten aan de gratis drop-off op Brucargo. Vanaf hier brengt een shuttledienst hen naar het luchthavengebouw.

Passagiers ophalen op de luchthaven

Kom je een passagier ophalen, dan moet je gebruik maken van de parkings P1, P2 of P3. Op de toegangsweg A201 volg je de signalisatie om deze parkings te bereiken. Voor 30 minuten parkeren betaal je € 2.

Parkeren op de Interparkings tijdens de reisduur

De luchthaven Brussels Airport biedt meer dan 10.000 parkeerplaatsen op wandelafstand van de terminals. Zo’n 2.000 plaatsen zijn bereikbaar met een shuttledienst. Elke parking dien je standaard te betalen: de tarieven beginnen met € 2. Met de gratis Brussels Airport Pcard+, een voordeelkaart voor touroperators en reisagenten, parkeer je goedkoper op de luchthaven én dichter bij de terminals.

Met de trein naar de luchthaven

De luchthaven is vlot bereikbaar met de trein. Zo bevindt het treinstation Brussels Airport Zaventem zich onder het luchthavengebouw: kelderverdieping (niveau -1). Dit station staat in rechtstreekse verbinding met meer dan 85 steden in België.

Download de gids ‘In 4 stappen vlot van thuis tot aan het vliegtuig’

Download onze reisgids en geef je klanten informatie en tips voor een vlekkeloos vertrek vanop Brussels Airport.

Terug naar de vorige pagina