Terug naar de vorige pagina

De COVID Test Centra op Brussels Airport

Wie langer dan 48u in een rode zone verblijft, is verplicht om bij aankomst in België 7 dagen in quarantaine te gaan en op de eerste en zevende dag na terugkeer een COVID-test te ondergaan. Dankzij de COVID-19 Test Centra op Brussels Airport kunnen al onze passagiers hun eerste test onmiddellijk na terugkeer laten afnemen.

Sinds de verplichting werden er al meer dan 24.000 aankomende reizigers getest op Brussels Airport. Daarnaast wordt ook 70% van alle vertrekkende passagiers getest. Dankzij dit hoge percentage en het lage aantal passagiers met verhoogde temperatuur, werd de temperatuurcontrole voor de vertrekhal stopgezet. De andere gezondheidsmaatregelen blijven natuurlijk wel gelden.

Procedure voor aankomende passagiers

Iedereen die België binnenkomt, moet in het bezit zijn van een correct ingevuld Passenger Locator Form. Wie uit een rode zone komt, heeft de activatiecode van dit formulier ook nodig om zich te kunnen laten testen op COVID-19. Op vertoon van deze activatiecode en indien jouw klant aangesloten is bij een Belgische verzekering, kan hij/zij zich namelijk gratis laten testen. Wie niet is aangesloten bij een Belgische verzekering betaalt € 46,81 voor de standaard PCR-test.

Voor de afname van de test zijn er 2 mogelijkheden:

  • Test Centre: je klanten kunnen zich laten testen in de terminal zelf, op niveau 2 (aankomst). Er zullen ook stewards staan die hen de weg wijzen.
  • Drive-in Test Centre: wie met de auto komt, kan terecht in het drive-in Test Centre. Om hier te geraken kunnen je klanten in hun gps “P4 Brussels Airport” of de coördinaten “N 50° 53.782' E 004° 28.538” invoeren.

Voor zakenreizigers is de procedure anders. Zij zijn namelijk vrijgesteld van quarantaine en testing wanneer ze naast het PLF-formulier ook het Business Travel Abroad-formulier invullen.

Procedure voor vertrekkende passagiers

Ook vertrekkende passagiers kunnen zich nog steeds laten testen op onze luchthaven. Het Test Centre voor vertrekkende passagiers bevindt zich op niveau vertrek, vlak voor de terminal.

De prijs voor een standaard PCR-test bedraagt er € 67. Wie liever een PCR-sneltest wil laten afnemen, betaalt hier € 135 voor.

Terug naar de vorige pagina