Terug naar de vorige pagina

De COVID-19 Test Centra op Brussels Airport

De zomervakantie is in aantocht en op de luchthaven zijn we ontzettend blij dat een groot deel van de Belgische bevolking staat te popelen om op reis te vertrekken. Aangezien heel wat bestemmingen nog steeds een negatieve COVID-19 test vragen van bezoekers, blijven de COVID-19 Test Centra op onze luchthaven komende zomer actief en toegankelijk voor al jouw klanten.

De COVID-19 tests

Het Test Centre op Brussels Airport wordt uitgebaat door Ecolog, in samenwerking met het Eurofins-Labo van Poucke. Wie zich wil laten testen voor vertrek heeft 3 opties:

PCR tests

PCR tests worden afgenomen door middel van een staal uit de neus te nemen.

  • Standaard PCR test – resultaat beschikbaar binnen de 24 uur na testafname
  • PCR sneltest – resultaat beschikbaar binnen de 4 tot 6 uur na testafname

Antigen testing

Sommige bestemmingen, waaronder Zwitserland en Italië, staan antigen testen toe voor hun toeristen. Ook deze tests worden sinds kort aangeboden in het COVID-19 Test Centre op de luchthaven, specifiek voor vertrekkende passagiers. De test gebeurt, net zoals de PCR test doormiddel van een staal uit de neus te nemen. Het resultaat van de test is binnen het uur beschikbaar.

Let op! Hoewel het verleidelijk is om voor deze test te kiezen, wordt deze niet op elke bestemming aanvaard. Informeer je klanten dus best op voorhand over het type test dat zij dienen te doen.  

Tarieven

Wie terugkeert uit een rode zone of zich moet laten testen in het kader van de contact tracing, en dus in beide gevallen een activatiecode van de overheid heeft ontvangen, kan zich gratis laten testen.

 

Vertrekkende passagiers hebben geen activatiecode. Voor hen kost een standaard PCR-test 67 euro, een PCR sneltest 135 euro en een antigen test 47,40 euro.

 

Goed om te weten

Voor vertrekkende passagiers bevindt het Test Centre zich op niveau vertrek, net buiten het luchthavengebouw. Voor terugkerende passagiers bevindt het Test Centre zich op niveau 0 (dat is het niveau van het busstation), net buiten de terminal.

De COVID-19 Test Centra zijn zeven dagen op zeven geopend, en dat doorlopend van 3u30 tot middernacht. Willen jouw klanten zich op de luchthaven laten testen? Raad hen dan aan om het online formulier in te vullen https://brusselsairport.ecocare.center/. Op die manier kan Ecolog inschatten hoeveel passagiers ze dagelijks kunnen verwachten en kunnen ze hun testcapaciteit hieraan aanpassen.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze website. Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar brucard@brusselsairport.be.

Terug naar de vorige pagina